Kerrostalo | 4h, k, 2kph, wc, s, halli

Meritullinkatu 9, Kruununhaka, Helsinki

Hinta

1 260 000 €

Koko

158 m²

Vuosi

1905

Vertaansa vailla oleva huoneisto sinulle, joka et tyydy tavanomaiseen! Entisaikojen loistoonsa palautettu kulmahuoneisto Helsingin vanhimmassa kaupunginosassa, Kruununhaassa, lähellä kauppatoria ja ydinkeskustaa. Luonteikkaan ja valoisan asunnon remontti on toteutettu tyylikkäästi, ajan henkeä kunnioittaen. Historian havina on käsin kosketeltavissa mm. alkuperäisten parkettilattioiden ja holvimaisten kaari-ikkunoiden muodossa. Lukuisat muutkin detaljit, kuten salin avotakka, alasin teemaa edustavat (talon nimi on Städet) lehtikultaiset kattomaalaukset, koristeelliset rosetit ja vanhat peilipariovet alkuperäisine heloineen ja kahvoineen aikaansaavat tunnelman, joka ei ole jäljiteltävissä. Seinäpintojen sävyt ovat jugendaikauden mukaiset. Kattavasti varustettu keittiö on alkuperäisellä paikallaan ja sen takaseinää komistaa oletettavasti Santeri Salokiven maalaama "näkymä kauppatorilta". Puusepänliike Ranka on toimittanut asunnon kiintokalusteet mittatilauksena. Käynti asuntoon on täysin portaaton ja se sopii siten hyvin myös liikuntarajoitteiselle. Ikkunat ovat kuitenkin reilusti katutasoa korkeammalla jyrkästi laskevan kadun vuoksi, eikä kadulta näe asuntoon. Bostads Ab Städet on hyvin hoidettu yhtiö ja sen hallinnoima komea, vuonna 1905 valmistunut jugendtalo on arkkitehti Usko Nyströmin piirtämä. Talon vaiherikkaasta, liki 120 -vuotisesta historiasta on tehty historiikki. Suurempia peruskorjaustarpeita ei ole näköpiirissä ja vastiketaso on varsin maltillinen. Tämä uniikki huoneisto kannattaa ehdottomasti nähdä paikan päällä, ota siis yhteyttä ja sovi esittelystä!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
1367785
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h, k, 2kph, wc, s, halli
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
158 m²
Kokonaispinta-ala
158 m²
Kerrokset
1/4
Rakennusvuosi
1905
Vapautuminen
3 kuukautta kaupanteosta/ sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

1 253 636,07 €

Velkaosuus

6 363,93 €

Velaton hinta

1 260 000,00 €

Neliöhinta

7 974,68 €/m²

Vastike

Hoitovastike

823,20 € / kk

Pääomavastike

102,90 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

926,10 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

25,00 € / hlö / kk

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
Internet-yhteys: DNA Welho taloyhtiölaajakaista
Kohteen lisätiedot
Kaapeli-TV liittymä
Tehdyt remontit
Huoneistoremontti vuonna 2022: keittiö uusittiin lattiaa lukuunottamatta kauttaaltaan. Kiintokalusteet puusepänliike Rankan mittatilaustyönä. Toinen kylpyhuoneista purettiin betoniin/tiiliin asti ja uusittiin täysin, toisen kylpyhuoneen ja wc:n vesikalusteet päivitettiin. Kaikki seinät ja katot maalattiin (osa myös verkotettiin), ikkunalaudat ja smyygit kunnostettiin, vanhat peiliovet ja jalkalistat kunnostettin, kaikki sähkökalusteet ja osa sähkövedoista uusittiin.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Tiili, betoni
Keittiön kuvaus
Puusepänliike Ranka:n toimittama mittatilauskeittiö, Smegin kodinkoneet: Jääkaappi-pakastin, induktioliesi ja uuni, kalusteintergroitu astianpesukone (Boch), kvartsikomposiittitasot, aamiaiskaappi.
Lattiamateriaalit: Terracotta -tyylinen laatta
Seinämateriaalit: Maalattu, peräseinällä oletettavasti Santeri Salokiven maalaama fresko
Kylpyhuoneen kuvaus
Kaksi kylpyhuonetta, sauna ja erillinen wc. Toinen kylpyhuoneista uusittu huoneistoremontin yhteydessä vuonna 2022 kauttaaltaan: Villeroy & Bochin vesikalusteet (amme, allas ja wc -istuin), muut kalusteet puusepänliike Ranka. Vanhaan kylpyhuoneen ja erillisen wc:n vesikalusteet päivitettiin ja seinä- ja kattopinnat maalattiin. Vanhemmassa kylpyhuoneessa vesikiertoinen lattialämmitys, uudemmassa kylpyhuoneessa sähkötoiminen lattialämmitys. Saunaan uusittiin Narvin sähkökiuas etäohjauksella.
Seinämateriaali: Laatta
Lattiamateriaali: Laatta
Olohuoneen kuvaus
Olohuone ja sali. Salissa koristemaalauksissa lehtikultaa, toimiva avotakka (nuohottu syksyllä 2023)
Lattiamateriaalit: Olohuoneessa ja salissa todennäköisesti alkuperäiset ruutuparketit (tammi)
Seinämateriaalit: Maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Suuri päämakuuhuone nimensä mukaisesti rauhallisen Rauhankadun suuntaan, piian huone keittiön yhteydessä, sisäpihan suuntaan. Makuuhuoneissa puusepänliike Ranka:n tekemät mittatilauskaapistot.
Lattiamateriaalit: Todennäköisesti alkuperäinen ruutuparketti (tammi)
Seinämateriaalit: Maalattu
Säilytystilojen kuvaus
Kaksi irtaimistovarastoa kellarissa
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Hallituksella on valtuus periä tai jättää perimättä kaksi ylimääräistä hoito- tai pääomavastiketta seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

Yhtiöjärjestyksessä on äänileikkuri (1/5), kts. YJ §14.
Ostajalle aiheutuvat kustannukset: Ei tiedossa olevia/ päätettyjä.
Taloyhtiön autopaikat

autotallipaikkoja: 1, piha-autopaikkoja: 1, lisätietoa: Autotalli erillisenä osakkeena.

Tehdyt remontit
2024 IV -kanavien nuohous. 2023 Lukostojen uusiminen, porrashuoneen ja kellarien lattioiden huoltomaalaus. 2022 Pystyviemäreiden ja pohjaviemäreiden huuhtelu. 2021 A- ja F- portaiden ulko-ovien kunnostus. 2020 Vesikaton paikkamaalaus. Huoneistojen termostaattiventtiilien uusinta sekä järjestelmän tasapainotus. Parvekkeiden pinnoitus. 2019 Pikkukaton maalaus ja ison katon paikkamaalaus. Sisäpihan ikkunamaalaukset. Alajakokeskuksen uusinta ja automaatti ilmausjärjestelmän asennus. 2018 Kattoturvatuotteiden asennus. 2017 Katujulkisivujen ikkunamaalaukset. 2016 Keittiöviemäreiden ja pohjaviemäreiden huuhtelu. 2014 Keittiöviemäreiden ja pohjaviemärin huuhtelu. Ikkunoiden kunnostusta. Katujulkisivu. Autotallin katon kunnostaminen. 2012 D-rapun vesikaton uusiminen. 2010 Vesikaton maalaus. 2008 Ilmanvaihtohormien puhdistus. Keittiöviemäreiden huuhtelu. Hsto F1 pihan puoleisen seinän korjaus. 2007 Kattorakenteiden korjaus. 2006 Osittainen sähkösaaneeraus. Pihajulkisivun rappaus. Ullakkoasuntojen rakentaminen (7 kpl). Pihan kunnostustyö. Neljän hissin rakentaminen. 2005 Hsto F1 korjauksia. 2002 Hsto F1 kylpyhuoneiden peruskorjaukset. 1999 Vesikaton uusiminen. 1997 Katujulkisivu. 1995 Kaukolämpölaitteet. 1989 LVI saneeraus. 1986 Sähkönousut.
Tulevat remontit
Hallituksen kunnossapitotarveselvityksen 2024 mukaisesti: 2024 Kattokorjaukset/-paikkaukset (vesivahinkojen korjaus). 2024-2025 Ikkunoiden ulkopesu vuosittain. 2025 IV -kanavien puhdistus/nuohous, viemärien huutelu tarpeen mukaan. 2025-2026 Pohjoisranta 10 vastaisen seinän tarkastus/kunnostus.
Energialuokka
E (2013)
Tontin koko
1 630 m²
Tontin omistus
Oma

Bostads Ab Städet Asunto Oy

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Kaisaniemen ala-asteen koulu (n. 0.64 km), Kruununhaan yläaste (n. 0.48 km)
Ruokakaupat: Alepa Kruununhaka ja K-Market Krunikka molemmat korttelin säteellä (n. 0.11 km)
Lähipalvelut: Kruunuhaan klassikkoravintolat Kuurna ja Rodolfo kulman takana, sekä mm. Kanavarannan ravintolat aivan kävelyetäisyydellä (n. 0.45 km), Allas sea pool, kauppatori, vanha kauppahalli ja Aleksanterinkadun palvelut kävelyetäisyydellä (n. 0.65 km)
Päiväkodit: Useita suomenkielisiä ja ruotsinkielinen alueella (n. 0.8 km)
Liikenneyhteydet
Kansallisarkiston raitiovaunupysäkki kahden korttelin päässä (linjat 3, 6H, 7, 7H, 9H) (n. 0.35 km)

Lisätietoa auton säilytyksestä
Kaupungin asukaspysäköinti (alue E)
Tiedustelut
Jukka-Matti Roth, Yrittäjä, LKV, LVV, KTM, +358 40 548 4611, jukka-matti.roth@kiinteistomaailma.fi, https://www.kiinteistomaailma.fi/helsinki-katajanokka/jukka-matti-roth

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Kruununhaka, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Jukka-Matti Roth

Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä, KTM, LKV, LVV

Kiinteistömaailma Helsinki Katajanokka | Kantakaupungin Asunnot Oy

Kiinteistömaailma Helsinki Katajanokka | Kantakaupungin Asunnot Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.